miercuri, 3 august 2016

Sagrada Familia


     Se spune ca Gaudi a fost întotdeauna un om timid, rezervat , un om care si-a trăit viața în singurătate si muncind intens si cu pasiune la lucrările sale, în special la construcția  Sagradei Familia.
    Timp de 40 ani a proiectat si lucrat la aceasta opera. Stau si ma gandesc cine ar mai face asta astazi? Cine ar avea curajul, rabdarea si dragostea  necesara pentru a-si dedica anii si viata unei opere pe care oricum nu o va vedea completata ?
"Viața este iubire, iar iubirea este sacrificiu. La orice nivel, se observă că, atunci când intr-o casa se conduce o viață prosperă, există cineva care se sacrifică; uneori, acel cineva e un servitor. Atunci când oamenii care sacrifică sunt deja doi , viata nucleului familiar  devine genial, exemplar. O căsătorie în care ambii soți au spiritul de sacrificiu, se caracterizează prin pace și fericire, chiar daca au copii sau nu, chiar daca sunt bogati sau nu. Dacă cei care sacrifică sunt mai multi, casa straluceste cu o mie de lumini." Asa spunea Gaudi si asa si este. Sacrificiul si iubirea oamenilor fata de aceasta casa a Domnului acum straluceste cu o mie de lumini, simboluri si imagini.
 Fiecare citeste catedrala dupa propria sensibilitate, teologul citeste viata lui Iisus , astronomul desluseste semnele zodiacului iar agricultorul se minuneaza de animalele si creaturile sculptate. 2 comentarii:

 1. Văd că altă civilizație nu consideră că divinitatea ar trebui să stea / să fie căutată în spații mici... ;)
  Și mai observ, la ultima imagine, lângă cablul macaralei, că senzorul se cere la curățat...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri


  1. Senzorul se revolta caci e prea putin folosit in ultima perioada si se murdareste singur.

   Ștergere