sâmbătă, 27 august 2016

Durere
In primul rand va multumesc celor care mi-ati trimis mesaje aici pe blog si va spun ca sunt bine.

  De altfel stiri si vesti inspaimantatoare peste tot. Multi oameni si-au pierdut viata, iar si  mai multi sunt raniti. Ma doare sufletul cand ma trezesc dimineata si citesc ziarul.
  Cauza acestui dezastru este cutremurul. Sa fie oare asa? Pai cum sa fie cutremurul de vina, cand doar 14% din cladirile pe teritoriul italian respecta normele seismice. Nu e cutremurul vinovat de nenorocirea atator familii, este lacomia, lenea, prostia si iresponsabilitatea unor criminali. Doar criminali se pot numi cei care au construit cu ochii inchisi pe un teren verificat de atatia ani de zile ca fiind seismic. O scoala facuta in 2012 "conform normelor" a picat. Nici nu pot sa ma gandesc ce s-ar fi intamplat daca n-ar fi fost cutremurul noaptea, ci ziua, cu scoala plina de copii.
   Ieri declara unul ca nu se poate darama tot pentru a reconstrui conform normelor si nu se poate face nimic. Un gunoi de om pe care l-as fi calcat in picioare si i-as fi spus ca se poate si inca cum. Se poate si exista fel si fel de solutii. Costa, costa mult dar niciodata atat cat costa o viata, daca ea ar avea un pret.
   Dar lasa, ca e mai bine ca s-au cheltuit 80 de miliarde in ultimii 40 de ani pentru a repara , cand o preventie facuta cu cap si tactica ar fi costat mult mai putin si ar fi pus in siguranta vietile oamenilor.
   Se mai spune ca vor reconstrui. Mi-as dori sa cred lucrul acesta insa tin minte de parca a fost ieri ziua cand au promis ca ar fi reconstruit Aquila dupa cutremurul din 2009. Va spun doar atat. Daca si cand ve-ti trece pe langa Aquila sa inchideti ochii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu