joi, 28 noiembrie 2013

Ceea ce nu te omoară, te face mai puternic ???

Când povestești la cineva un episod dureros din viața ta, ți se dă deseori ca răspuns: Eh, măcar acum ești mai puternic.
Toți folosim vorba: Ceea ce nu te omoară, te face mai puternic. Asta este una dintre cele mai mari prostii care se spun și se aud dintotdeauna.
Cum poate răul să te facă mai puternic? Consider ca de fapt este chiar contrariul. Pe propria piele am simțit cum răul te face mai slab, mai sensibil, mai nesigur...
Ceea ce te face cu adevărat mai puternic este binele, binele acela pe care fiecare în sinea lui îl cunoaște. Binele cum poate să fie prietenia și iubirea in toate formele lor. O vorbă bună și încurajatoare din partea unei persoane cunoscute te face de o mie de ori mai puternic decât o experiență urâtă...Tu cum crezi?
2 comentarii:

  1. Desi inteligenta ramane constanta pe planeta, numarul populatiei de pe glob este in continua crestere, ca si cel al idiotilor...;)

    RăspundețiȘtergere
  2. binele,vorbele bune spuse din suflet iti dau incredere, iti dau putere, sunt de acord cu tine...
    experientele dureroase te pregatesc macar putin pentru alte experiente dureroase, nu iti aduc mai putina suferinta dar iti dau speranta ca nimic nu e definitiv pe lumea asta, poate ca nici chiar moartea...

    RăspundețiȘtergere