miercuri, 1 august 2012

București


Un coleg s-a îmbolnavit și am fost trimisă pe teren în locul lui. Am avut patru zile la dispoziție să mă pregatesc în cel mai mic detaliu și să fiu gata de plecare. Pe rând Viena, București, Paris și înapoi acasă.
În Viena, cei de la firma respectivă au fost tare amabili, iar lucrurile au mers ca unse. În câteva ore am pus la punct proiectele si partea burocratică și am putut să plec mai devreme.
 Am ajuns în București astă seara  și să nu deranjez oamenii la ora asta ca să vină să mă ia de la aeroport, am zis să închiriez o mașină. O idee cu adevărat briliantă.
Îmi spune prețul, toate bune. Îi arăt actele. Zice că trebuie să meargă să înregistreze nu știu ce. Iar când se întoarce spune: Aaaa, păi știți, mașina de care vă spuneam a fost închiriată acum jumătate de ora. Dar vă dăm alta. Bun, bun,zic. Se întoarce din nou și spune că mă ajunge la...prețul unei limuzine îmi zic eu. ”Și dacă vreți și plinul vă costă mai ceva în plus.” De parcă ar fi băgat aur în rezervorul lu pește.
 Jaf la drumu mare, ce să mai... dar după o zi obositoare și așa de târziu n-aveam răbdare de stat la târguială cu un nenorocit. Mă întreb oare ce le spune copiilor cand îl intreaba: Tati, ce-ai făcut azi la serviciu?
Eh, lucrurile vor merge mai bine mâine , zic.
De altfel, într-un final am ajuns cu limuzina mea plină de aur în rezervor la hotel. Cei de acolo au fost drăguți și cu toate că ora cinei era trecută de mult, au pregătit o ciorbă de burtă senzațională.
Iar acum, de la balcon, orașul pare inundat în luminițe și e tare frumos.

11 comentarii:

 1. Păi se putea să nu o "facă de oaie" românaşul nostru? Nici nu s-ar simţi bine, fără măcar o potlogărie pe zi. Bună întrebarea ta, cea cu copiii şi tatăl lor. Şi uite de-aici pleacă "coruperea" celor mai mici, căci văd în tata un mare "jmeker", cum vor şi ei să ajungă.

  RăspundețiȘtergere
 2. Mă doare sufletul, vorba lui Alex, când aud de indivizi din aceştia.

  RăspundețiȘtergere
 3. Firma trebuia să te aştepte la aeroport şi ar trebui sancţionată, măcar verbal.
  Mult succes în continuare! România este o ţară frumoasă! :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Ciorba de burta au scos-o de la rece... ;)

  RăspundețiȘtergere
 5. pe mine ma surprind cand fac ceva bine... ca la dat cu stangul in dreptul, gafe si jecmaneli romanii sunt specialisti!
  sper ca necazul asta a fost tot iar de azi vor merge toate unse!

  RăspundețiȘtergere
 6. Bine ai venit într-o lume pestriță, Vera!
  p.s. nu am carnet, așa că, se întâmplă să mai iau taxiul când merg în capitală, dacă fiul meu nu poate veni să mă ia. Știi ceva? este cel mai mare chin psihologic pe care îl îndur- ceva organic.

  Să știi că nu este chiar toată lumea rea, mizerabilă și proastă.
  Ai încredere!

  RăspundețiȘtergere
 7. Se cunoaște că ai venit pe-acasă!
  Mai ales că vii din lumea autostrăzilor elegante, a aeroporturilor spațioase, a taxiurilor care te duc pe drumul cel mai bun și scurt, a trenurilor curate și aeriste,etc... Dar ce tot spun, doar știi mult mai bine ca mine.
  Numai bine, dragă Vera!

  RăspundețiȘtergere
 8. Bine ai venit ! Nu este totul OK pe aici ! Deci nu prea ai timp de vizitat ! Macar o plimbare in Centrul Vechi , Muzeul Satului ... offf ...sunt multe ! :)

  RăspundețiȘtergere
 9. http://www.turismistoric.ro/2012/07/descopera-capitala-cu-bastonul-prin-bucuresti/

  RăspundețiȘtergere
 10. sa ai o sedere cât mai placuta!
  imbratisari si pupici

  RăspundețiȘtergere