luni, 17 octombrie 2011

O boală

Am cunoscut astăzi o bătrână care vinde ierburi. Știe fiecare plantă din chioșcul ei la ce folosește. Cutare la dureri de stomac, cutare la stări de vomă, cutare face bine la circulație, etc.
Și în timp ce-mi spunea care pentru ce e, mă gândeam că se caută remedii la tot felul de boli, dar la unele nu se gândește nimeni. Cum ar fi de exemplu invidia.
Dacă s-ar face un sondaj cu cât la sută din omenire e lovită de invidie, cum se obișnuiește pentru celelalte boli, rezultatul ar fi în fruntea tuturor.
Ba chiar e o boală interesantă! De exemplu nu se manifestă atâta vreme cât nu reușești nimic în viață, atâta vreme cât stai închis în casă și arăți ca un marțian hidos.Cum ai realizat ceva și dacă munca ta e pe deasupra cinstită, pac!, invidia dă pe dinafară ca laptele fiert la foc mare în oală mică.
Mă pufnește râsul,sau nu, când mă gândesc că unii sunt dispuși să pună mână de la mână și să-i plătească pe alții să stea acasă, să facă pe salata sau pe conopida, să se bucure de soare și de ploaie și atât.8 comentarii:

 1. o...de-ar avea leac..dar n-are si pe deasupra mai e si contagioasa...

  RăspundețiȘtergere
 2. Este unul dintre sentimentele omeneşti care, se spune, nu se poate stăpâni (alături de bucuria de răul altuia...).

  RăspundețiȘtergere
 3. Ooooooo daaaaa! Grea boala! Incurabila chiar!
  Si doareeeeee, doare rau. Atat de tare incat ii marcheaza pe toata viata pe cei infectati. Se detecteaza dupa privirile piezise, vorbitul pe la spate si evitatul contactului vizual atunci cand iti faci aparitia :))

  RăspundețiȘtergere
 4. Şi dacă laptele este pasteurizat? :p

  RăspundețiȘtergere
 5. Mare dreptate ai!Eu mai cunosc o boala pentru care ar prinde tare bine un leac:mandria.Sufar adesea din pricina oamenilor mult prea orgoliosi.

  RăspundețiȘtergere
 6. un suflet otravit de invidie nu se schimba niciodata...cunosc invidiosi care nu au niciodata somnul adanc si visele linistite si care fierb in suc propriu pana-si pierd mintile...nu exista leac pentru invidie. pacat, pentru ca ea poate face mult, mult rau...e o boala, iar cel ce-o poarta isi face rau siesi si celorlalti.

  RăspundețiȘtergere
 7. mare drptate ai....si cunosc f multi invidiosi, oameni care nu-si gasesc linstea pana nu cauta nod in papura, pana nu mai judeca ei munca si avutia altora! e cumplita aceasta boala cred! o seara faina....

  RăspundețiȘtergere
 8. Invidia e naturala ca si buruienile. Nu se vindeca, uneori e doar anesteziata de ger... Dar are grija sa-si revina cu fiecare celula cu care mai e in stare...

  RăspundețiȘtergere