joi, 31 martie 2011

I want to break free de armatăHehe,cine a facut armata cu siguranță are amintiri cioplite adânc în memorie.Bune,tragice,rele,indiferente,nicicum,dar le are...
Însă sunt unii care au amintiri legate de cum s-au dat peste cap ca să nu o facă.Aveam un amic C. foarte înalt,cântărea în jur de 90 de kg,era un om bine făcut,iubit de maicăsa peste măsură dacă se poate spune așa.Se apropia de vârsta necesară și într-o dimineață un milițian i-a adus ordinul de chemare pentru a merge în armată.Maicăsa fiind o găinușă care își protejează puii , a intrat în panică.
Adică cum?Feciorul ei frumos,deștept,talentat la făcut coșulețe din hârtie să meargă în armată?Dacă face vreo boacănă și-l condamnă ăia la spălat veceuri?Sau dacă începe să devină cocoșat din cauza unui AK-47 purtat pe spate?
Nici vorbă să permită o astfel de nedreptate.Plicul l-a folosit ca să aprindă focul în sobă și astfel tatăl băiatului nu a apucat să îl vadă.
S-a făcut seară.Bărbatul ei s-a cuibărit în brațele-i moi ca să îl alinte măcar un pic,dar ea nimic.Era ocupată să se gândească cum să facă și să drege ca să-l scape pe fiusu de armată.
A doua zi era zi de cumpărături.A cumpărat vreo două verze,un kg de morcovi,țelină și cam atât.
C. când a văzut la cină în farfurie o zeamă de culoare închisă cu niște morcovi și țelină a zis că trece direct la felul doi,că cică nu prea îi era foame.Felul doi îi pune maicăsa în farfurie o jumatate de varză crudă cu niște sare pe ea.La masă nu se prea acceptau mofturile,așa că a tăiat varza și a mâncat-o,iar după aceea parcă îi era mai foame decât înainte.
Așa a ținut-o vreme de două luni,vreme în care C. a devenit o umbră,parcă părea și mai scund,zgribulit,avea niște buze umflate însă nu din cauza vreunui botox ci din cauză că și le mușca de foame și îți era teamă că dacă îl atingi se dizolvă în câteva molecule...
După un timp a primit un alt ordin de chemare pentru armată,iar maicăsa de data asta ba chiar a insistat să-l ducă ca să vadă ăia ca feciorusu nu era bun de armată.Într-adevăr după ce l-au văzut i-au spus că n-avea putere nici să se lege la șireturi,dar mai să facă parte dintr-o organizație militară.L-au trimis acasă să se pună pe picioare și de atunci nici ăia nici eu nu l-am mai văzut.
Cine știe ce-o mai fi făcând?

Queen - I Want To Break Free

Asculta mai multe audio diverse

3 comentarii:

 1. Interesantă experienţă!

  Îmi place ... diezul portocaliu, combinaţia coloristică - o dietă pe cinste!

  RăspundețiȘtergere
 2. super postarea! Melodia e pentru sufletul meu!

  RăspundețiȘtergere
 3. A fugit şi s-a înrolat în... Legiunea Străină! :)

  RăspundețiȘtergere